Abkoncore Cronos 510S review


Vandaag werpen we weer blik op een case van Abkoncore, want na de bijzondere verschijning van de Ramesses 320 zijn we natuurlijk benieuwd naar de andere kasten van dit relatief nieuwe merk. In dit geval kijken we naar de gunstig geprijsde Cronos 510S, een ATX-behuizing met het een en ander aan RGB elementen. Naast een tempered glass paneel is deze case gekenmerkt door de aparte uitsparing op het front-panel met daarachter een aRGB-strip. Met zijn prijskaartje van €55 in ons achterhoofd gaan we kijken of deze case veel toevoeging aan het huidige aanbod geeft, of een geval dertien in een dozijn is. We zijn benieuwd!


Design


Eenmaal uitgepakt verschijnt daar de behuizing, zo zien we een prima ATX formaat, mooi doorzichtig tempered glass paneeltje en een wat ongebruikelijk voorpaneel. Het zijpaneel is te verwijderen door de vier schroeven los te draaien. Standaard komt deze kast met een bijpassende RGB fan, deze is samen met het front-panel te bedienen in zeer diverse lichtmodi. Kleine sidenote: zowel de RGB controller als de fan dien je met een losse MOLEX-connector van stroom te voorzien, een SATA-power aansluiting lijkt me een veel beter alternatief in dit geval.Qua bouwkwaliteit is deze case best een mooie voldoende waard. Het staal van deze case is van goede dikte en dus niet te bewegelijk, de zijpanelen sluiten dan ook goed aan. Op dit vlak: prima.


Het feit dat het front-panel van vrij goedkoop ogend kunststof gemaakt is, is geen ramp an sich. In dit geval ligt de focus wat meer op het RGB-effect, al is de lichtopbrengst wat beperkt en zal je in een lichte ruimte lastig de kleuren kunnen zien.


De I/O’s: Power, LED, reset, audio, 2x USB2.0 en 2x USB3.0, iets wat we in op dit prijspunt wel als standaard kunnen zien.


Specificaties


Uiteraard levert Abkoncore ook een mooi overzichtje met de specs, foutje: de behuizing heeft géén beschikking over een 5,25” drive bay, maar wel degelijk over maximaal 6 SSD’s of 2 HDD’s drive bays.


Binnenkant


Verder naar de binnenzijde zien we dat deze case voorzien is van een PSU-shroud met een doorkijkje naar je voeding. Dee uitsparing voor de voeding ben ik niet een zeer groot fan van, maar het kan er mee door. Waar ik ook niet bepaald blij van wordt zijn de buig-en-breek PCI slots, daarentegen moeten we wel reëel blijven, het is eenmaal geen dure case dus er moet ergens op bezuinigd worden.Voor het managen van je kabels zijn er een goed aantal doorvoeren aanwezig en aan de achterkant kan je ook een mooie hoeveelheid kabels kwijt. Eventueel kan je hier ook nog wat SSD’s of HDD’s kwijt, en voor een grote voeding kan je de drive-bay ook nog iets opschuiven.


In de praktijk


Voor de goede orde, hierbij de gebruikte onderdelen:
– Asus ROG Strix B450-F Gaming moederbord
– AMD Ryzen 7 1700X CPU
– Crucial Ballistix Tactical Tracer 16GB RGB-geheugen
– Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB
– Asus ROG Strix RX 580
– Samsung 970 EVO 500GB
– be quiet! Straight Power 11 850W

Wat vrij snel opviel bij het inbouwen is het feit dat bovenin de behuizing vrij beperkt ruimte beschikbaar is, waardoor het wat krap wordt met je CPU voedingskabel. Ook zal een 240mm radiator bovenin geheid niet passen als je geen gebruik maakt van super lage geheugensticks, het had wat ruimer gemogen. Verder kunnen we best tevreden zijn, vooral de verticale GPU houder en de verdere ruimte voor cable-management maken veel goed.